מדוע קורות חיים של עמוד אחד פוגעים בסיכויים שלך להתקבל לעבודה?

קורות חיים עמוד אחד כמה עמודים

מדוע ממליצים לך על קורות חיים של עמוד אחד למרות שזה פוגע בסיכויים שלך להתקבל לעבודה?
הגיע הזמן לנפץ את המיתוס שקורות חיים חייבים להשתרע על פני עמוד אחד בלבד.
אז לא חייבים לכתוב קורות חיים של עמוד אחד, אז כמה עמודים צריכים להיות קורות החיים שלכם?
האם קורות החיים יכולים להשתרע על דף אחד או שניים או אולי אפילו שלושה?
התשובות במאמר.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי


ישנם הרבה מיתוסים בנוגע לקורות חיים אך אחד המיתוסים המרכזיים בישראל הוא בנוגע לאורך קורות החיים של מועמד. המיתוס גורס שקורות החיים חייבים להשתרע על עמוד אחד בלבד! לאחרונה, נתקלתי במנכ"ל, שפנה לשדרג את קורות החיים שלו וקיבל גרסה של עמוד אחד בלבד. במשך חצי שנה הוא לא קיבל פנייה אחת! נתקלתי גם במועמדים פחות בכירים שקורות החיים שלהם נדחסו לעמוד אחד ללא רחם. כאשר קורות חיים נדחסים לעמוד אחד, זה כל כך בולט לעין וזה לא עושה טוב לקורות החיים של המועמדים. קורות החיים הופכים להיות בלתי-קריאים.

אני לא יודעת מאיפה נולד המיתוס שקורות חיים חייבים להשתרע על עמוד אחד אך אני חייבת להפריך את המיתוס הזה אחת ולתמיד. מאוד חשוב לי להפריך את המיתוס הזה כי התופעה הרווחת הזו פוגעת בסיכויים שלך למצוא עבודה ולהתקבל לעבודה. רוב האנשים ששידרגתי להם את קורות החיים, קיבלו גרסה מוגמרת של שניים ואפילו שלושה עמודים. הם ממש מפחדים כאשר קורות החיים שלהם גולשים מעבר לעמוד אחד. הם תמיד שואלים אותי: "תגידי, זה בסדר שיש לי קורות חיים של 3 עמודים כי אני קראתי בכל מיני מקומות ו"מומחה" כזה או אחר ייעץ לי שבשביל שיקראו את קורות החיים שלי, קורות החיים חייבים להיות גג עמוד אחד". המיתוס הזה מטיל פחד על ציבור השכירים בישראל בלי הצדקה ופוגע בסיכויים שלהם למצוא עבודה. דרך אגב, המיתוס חי ונושם רק בישראל. במקומות רבים בעולם המיתוס של קורות חיים של עמוד אחד לא קיים. האמריקאים אוהבים לדוגמא לכתוב קורות חיים "ארוכים" ולא פעם קיבלתי מהם קורות חיים באורך של 4 עמודים, 5 ואפילו יותר מזה. גם אצל האירופאים, האוסטרלים והניו-זילנדים מקובל לכתוב קורות חיים של בין שני עמודים ל- 4 עמודים. ישראל יוצאת דופן בנושא הזה מכל אומות העולם – האם כל העולם טועה ורק אנחנו צודקים?

לתכנית הטורבו לחצו כאן! למצוא עבודה מהר, להרוויח יותר ולהגשים את עצמך



ניפוץ מיתוס ראשון – קורות חיים של עמוד אחד עושים רושם טוב יותר

ישנם רבים הטוענים שקורות החיים חייבים להשתרע על עמוד אחד כי למגייסים אין כח לקרוא קורות חיים ארוכים. מגייסים = אנשי משאבי אנוש ואנשי "מקצוע" כגון ראשי צוותים שמגייסים לצוות שלהם עובדים. הרי זה ידוע שמגייסים מקדישים בסה"כ כמה שניות לקריאת קורות החיים של המועמדים. אז ההיגיון של המטיפים בעד קורות חיים של עמוד אחד גורס שאם קורות החיים יהיו בעמוד אחד אז המגייס לא יתבלבל והוא יקרא רק את מה שהוא צריך לקרוא.

בתור אחת שעברה על עשרות אלפי קורות חיים, אני יכולה להעיד שלמגייסים אין בעיה לקרוא קורות חיים של שני עמודים ואפילו שלושה עמודים. מגייסים קוראים קריאה רפרופית את קורות החיים שלכם. בכמה שניות הראשונות הם בוחנים אם אתם עשויים להתאים למשרה, במידה והם קיבלו החלטה חיובית, הם ימשיכו לקרוא את קורות החיים שלכם ואפילו יקדישו להם דקה או שתיים.

קורות חיים הנדחסים לעמוד אחד לא יתנו את התמונה המקיפה על המועמד. הפרטים החסרים יפגעו בסיכויים של המגייס להתקשר למועמד. מה שלא כתוב בקורות החיים, לא קיים! המגייס לא יכול לנחש מה היה הניסיון שלכם. הוא לא יכול לדעת את מה שלא כתוב. כאשר חסר מידע בקורות חיים, אתם פוגמים בסיכוי שקורות החיים שלכם יעלו בתוצאות חיפוש של מגייסים. מגייסים מחפשים מידע שלא קיים בקורות החיים שלכם ואפילו ויש לכם את הניסיון הנדרש, הם לא יידעו את זה. עבודתו של מגייס היא עבודה תחת לחץ ואם לא רשמת מידע מסוים, ב- 99.9% מהמקרים המגייס לא יתקשר לשאול אתכם את השאלה הבאה: למרות שלא רשמת שיש לך ניסיון ב- X  , האם יכול להיות שבכל זאת יש לך ניסיון ב- X ? זה אכן תסריט מופרך שנדיר שיקרה במציאות. התסריט הסביר הוא שהמגייס פשוט ידלג הלאה ויתקדם עם מועמד שכן רשם את הניסיון הרלוונטי שהוא מחפש.
בנוסף, לקורות חיים של עמוד אחד יש גם השלכות על הצלחת ראיון העבודה שלכם. אם תגיעו לריאיון עבודה עם קורות חיים דלילים, הסיכויים שלכם לעבור את ריאיון העבודה קטנים. קורות החיים שלכם תופרים לכם את הריאיון וישאלו אתכם שאלות על פי מה שרשמתם בקורות החיים שלכם לגבי הניסיון המקצועי שלכם. במידה ולא רשמתם, לא יוכלו לשאול אתכם על כך. לדוגמא – אם אתה איש שיווק שהקים לחברה שלך את הפלטפורמה השיווקית בלינקדאין ואתה לא תציין זאת בקורות החיים ולא תפרט על כך, המגייס לא יידע שאתה שולט בלינקדאין ולא ישאל אותך שאלות לגבי זה. יכול להיות שלינקדאין זו לא דרישה לתפקיד הנוכחי שאליו אתה מתראיין אך זה יכול היה להוות יתרון משמעותי, אם רק היית רושם זאת.

קורות חיים דחוסים ולא-אסטתיים, הופכים את המסמך ללא-קריא ולא מאפשרים למגייס בכלל לקרוא אותם והמגייס פשוט עשוי לדלג עליכם. כדי שקורות החיים שלכם יהיו קריאים, מומלץ ליישם את הטיפים בסרטון הוידאו – תבנית קורות חיים שמגדילה ב- 40% את כמות הפניות ממגייסים, למעבר לחצו כאן! 

ניפוץ מיתוס שני – קורות חיים לבכירים יכולים לגלוש קצת

ישנם הגורסים שרק אם אתה בכיר – דירקטור, סמנכ"ל או מנכ"ל, רק אז קורות החיים שלך יכולים לגלוש טיפה ולהיות אולי עמוד וחצי ובמקרה ה"גרוע" שני עמודים.

אני טוענת שגם אם אתה "רק" ראש צוות ואולי אפילו תכנת בצוות, קורות החיים שלך יכולים לגלוש ולהשתרע על שניים-שלושה עמודים. קורות החיים שלך חייבים לייצג את מי שאתה בצורה הכי טובה והכי מקיפה. מה שלא כתוב בקורות החיים, לא קיים והכלל הזה תקף לכולם – בכירים יותר ובכירים פחות ואפילו לכאלו שאינם בכירים. הרבה פעמים קורות חיים ארוכים יותר ייתפסו בתור מרשימים יותר כי הם משדרים שלמועמד יש יותר ניסיון ושהוא בכיר יותר.
הרי בד"כ קורות חיים של סטודנטים ישתרעו על עמוד אחד, האם גם קורות החיים של תכנת עם 10 שנות ניסיון בשוק העבודה צריכים להשתרע על עמוד אחד?! האם ניסיון של סטודנט בשוק העבודה וניסיון של תכנת עם 10 שנות ניסיון, יהיו באותו האורך?! עוד לפני שמגייס יקרא את קורות החיים של מועמד, ברמה הפסיכולוגית קורות חיים של עמוד אחד משדרים למגייס שלמועמד אין הרבה ניסיון.

לחיילים משוחררים, סטודנטים ובוגרי תארים ראשונים יכולים להיות קורות חיים על פני עמוד אחד כי פשוט "אין" להם עדיין "קורות חיים", אין להם כמעט ניסיון בשוק התעסוקה ולכם אין הרבה מה לכתוב במסמך.

לכל כלל, יש יוצא מן הכלל. אפילו לחיילים משוחררים עשויים להיות קורות חיים של יותר מעמוד אחד. אני מכירה באופן אישי, חייל ששירת 3 שנים בצבא בתור תכנת ועוד לפני שהוא התגייס לצה"ל, הוא זכה בהמון תחרויות ופרסים בתחומי התכנות, המדעים והשחמט. הוא אפילו כתב מדריך לשפת תכנות בגיל 16. אפילו לאותו תכנת, לאחר השחרור מהצבא היו קורות חיים שארוכים מעמוד אחד כי ביחס לשכבת הגיל שלו הוא הספיק הרבה מאוד דברים.

מחפשים עבודה?

שידרוג בקריירה?

הפיתרון לתעלומה איך נולד מיתוס שקורות חיים חייבים להשתרע על עמוד אחד

אשת גיוס מנוסה, פתרה את התעלומה מדוע המיתוס שקורות חיים של עמוד אחד קיים.
אני מביאה מטה את התגובה הזו כמו שאורית כתבה. קודם כל אני רוצה להודות לאורית, שהעדיפה להישאר אנונימית, על פתרון התעלומה.

מסתבר שהמנהג של קורות חיים של עמוד אחד, התחיל בגלל הפקסים

  1. מטעמי חיסכון של דפים ושל דיו  – חברות לא רצו לבזבז דפים רבים ואז גם לתייק אותם בקלסרים ולכן ביקשו לשלוח קורות חיים על עמוד אחד. תחשבו על חברת השמה שמקבלת "רק" 400 קורות חיים ביום דרך הפקס. יש הבדל משמעותי אם כל קורות חיים משתרעים על עמוד אחד בלבד או שהם משתרעים על שניים-שלושה עמודים. במקום שהפקס ידפיס 400 עמודים ביום, הוא יפלוט לפחות 1,000 עמודים.
  2. מטעמי סדר – פקסים מטבעם, נוטים להתבלגן. כאשר מועמד שולח כמה עמודים של קורות חיים בפקס – העמודים "מתבלגנים". הרי העמוד שהוא מפקסס ראשון שזה העמוד הראשון של קורות החיים שלו, למעשה הופך להיות העמוד האחרון מבחינת סדר הדפים בערימת הדפים בפקס.
  3. מטעמי "קריאות" – כאשר מועמד שולח פקס וככל שהפקס מכיל יותר דפים, יש סיכוי סביר שחלקם לא יעברו בצורה טובה (ייחתכו באמצע, חלק מהכתוב יעבור מטושטש ועוד)

כאשר אני התחלתי לעסוק בגיוס, עדיין היו חברות השמה שעבדו עם פקסים. למזלי, עבדתי בחברה כזו חודש אחד בלבד כי לעבוד עם פקסים זה מאוד מקשה על עבודתה של אשת הגיוס / השמה. זה באמת היה נורא מעצבן לעמוד מול מכשיר הפקס ולפקסס על כל מועמד חוות דעת בנפרד ואז גם את קורות החיים שלו ולוודא שכל הדפים שלו עברו "חלק".

תגובתה של אורית:

היי נורית,

רציתי להגיב על המאמר המרתק אך באופן אנונימי ולא פומבי.

כרכזת גיוס אני יכולה להעיד שאכן אם קו"ח יעניינו אותי אני כמובן אמשיך לעמוד השני ולא אפסול מועמד טוב רק בגלל שכתב קו"ח בשני דפים.

ציינת כי אינך יודעת מאיפה הגיע המנהג לקו"ח בדף אחד. המנהג נובע  מהעבר כשקורות חיים היו מועברים לחברות ע"י הפקס. באפשרות זאת, לעיתים הדפים היו מתבלבלים, נעלמים ולא היה לגמרי ברור לאוחז את דף מספר 2 או 3 לאיזה קורות חיים עליו לצרפם, כלומר היכן דף מספר 1.

יתרה מכך, כל קורות חיים היה מודפס כפועל יוצא מכך שהגיע בפקס ועל כן היה ביזבוז נוראי של דפים. שליחת קו"ח הארוכים יותר מדף אחד נחשבו לא מנומסים ומבזבזי נייר.

כיום, כשקורות חיים מועברים במייל באמת אין עוד חשש ועל כן אכן זה לא נורא אם אורכם של קורות החיים יהיה 2 דפים.

באופן אישי אני לא אוהבת 3 דפים או יותר כיוון שלעיתים זה באמת ארוך מידי וגם עלול להעיד על קושי בהבחנה בין עיקר וטפל אצל המועמד. יחד עם זאת, כמובן כל מקרה לגופו ואף מועמד לא נפסל אוטומטית רק בשל כמות הדפים אותם שלח.

את מוזמנת לפרסם את תגובתי במידה ואת חשה צורך בכך אך אשמח אם היא תעשה באופן אנונימי.

בתודה מראש,

אורית

מסתבר שהסיבה טכנית לגמרי. המנהג של קורות חיים בעמוד אחד עבר מעידן הפקסים לעידן המיילים. בעידן המיילים, אין שום סיבה שקורות החיים ישתרעו על עמוד אחד בלבד שהרי אף אחד לא באמת מדפיס את קורות החיים אלא קורא אותם מתוך מסך מחשב. כל שלושת הבעיות המוזכרות מעלה  (חיסכון של נייר ודיו, סדר וקריאות), הן בעיות שהתקיימו בעידן הפקסים אך הן כבר לא רלוונטיות לעידן המיילים. אנשים שולחים כיום את קורות החיים שלהם בעיקר במייל. השאלה שנשאלת היא – למה אנשים ממשיכים לעבוד בשיטות של "עידן הפקסים" למרות שאנחנו כבר בעידן ה"מיילים"?

אפילו אורית, אשת הגיוס המנוסה מודה שלא פוסלים מועמד אם יש לו קורות חיים מעבר לעמוד אחד.

אז זהו… לא רק שלא פוסלים אלא אפילו מעדיפים.

לפי התוצאות שלי מהשטח של לקוחות שקורות החיים שלהם שודרגו, אני יכולה לומר שלא רק שלא פוסלים אלא שמגייסים מעדיפים קורות חיים שמתפרשים על יותר מעמוד אחד. הלקוחות שלי שלפני כן לא קיבלו פניות או שקיבלו מעט פניות, עם קורות החיים החדשים שלהם שהם גם הרבה יותר ארוכים, מקבלים הרבה יותר פניות.
יותר פניות = יותר הזדמנויות עבודה= אתה יכול לבחור את העבודה שאתה רוצה ובתנאים שאתה רוצה.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

מדוע ממשיך המנהג של קורות חיים שמתפרשים על פני עמוד אחד?

  1. סיבה כלכלית
    כאשר פונים לקבל שירות של שדרוג קורות חיים, זה הרבה יותר זמן ועבודה לשדרג את קורות החיים של מועמד ל- 2 , 2.5 ואפילו 3 עמודים.
    זה לוקח הרבה פחות זמן לשדרג כשקורות החיים כתובים על עמוד אחד בלבד.
    מרוויחים יותר כסף על פחות זמן.
  2. סיבה מקצועית
    לשדרג קורות חיים של מועמד שמגיע עם עמוד אחד לשני עמודים, מצריך מקצועיות, מומחיות והתעמקות. לכתוב קורות חיים עבור מועמדים, דורש מאיש המקצוע להתמצא בתחום העיסוק של המועמד וגם להכיר את עברו של המועמד. חוץ מזה שזה דורש הרבה יותר זמן, זה גם דורש מומחיות. מה לכתוב? איך לכתוב? מה להדגיש? מה לפרט? מה לצמצם? מה רלוונטי יותר ומה רלוונטי פחות?
    אלו סוגיות שבהן לא צריך להתעמק כאשר קורות החיים כתובים על עמוד אחד בלבד כי אז כותבים באופן מינימלי ומינימליות לא דורשת הרבה חשיבה, מקצועיות ומומחיות.
    כמו סופר שכותב סיפור קצר שנפרש על 3 עמודים לעומת סופר שרושם ספר של 300 עמודים.
    הכישורים שנדרשים מסופר שרושם 300 עמודים עמודים שגם ירתקו את הקורא הם גבוהים בהרבה מאלו שנדרשים מהסופר של 3 עמודים.
    אין בעיה עם אורך, העניין שהוא חייב להיות מעניין.
    לעומת זאת, לקחת קורות חיים של 2 עמודים ולצמצם אותם לעמוד אחד, את זה כל אחד יכול לעשות, גם ילד בן 7 .

סיכום – סיבות והמלצות לגבי כמה עמודים קורות החיים שלך צריכים להכיל

  1. המיתוס של קורות חיים של עמוד אחד נולד בעידן הפקסים ואנחנו כבר מזמן לא שם. אז כן… מומלץ להתקדם לעידן המיילים.
  2. לאנשים עם ניסיון מומלץ שקורות החיים יהיו על 2 עד 3 עמודים. ההמלצה שלי היא שאם אתה לא סטודנט ויש לך ניסיון בשוק העבודה, מומלץ שקורות החיים שלך ישתרעו על יותר מעמוד אחד. רצוי שקורות החיים ישתרעו על 2 עמודים ואצל בכירים או אנשים מאוד מנוסים הם יכולים להשתרע גם על פני 3 עמודים. כמובן שקורות החיים יכולים להשתרע על עמוד וחצי או שני עמודים ושליש. הם לא חייבים להיות במספרים שלמים. לכל כלל יש יוצא מן הכלל. גם לסטודנטים שעכשיו סיימו את לימודיהם האקדמיים יכולים להיות קורות חיים של מעל עמוד אחד.
  3. מה שלא כתוב, לא קיים. המגייס לא יכול לנחש שיש לך ניסיון בתחום מסוים ואתה עשוי לפספס הזדמנויות עבודה בגלל זה. קורות חיים של יותר מעמוד אחד מייצרים לך יותר הזדמנויות לראיונות עבודה ובתפקידים שבהם אתה מעוניין.
    מומלץ בחום לקרוא את "כתיבת קורות חיים מקצועית – 9 טיפים למגנוט מעסיקים בעזרת קורות חיים" 
  4. האפקט הפסיכולוגי – יותר מלל = מועמד יותר מנוסה. קורות חיים של יותר מעמוד אחד משדרים שלמועמד יש יותר ניסיון. פסיכולוגית מגייסים תופסים קורות חיים של יותר מעמוד אחד בתור קורות חיים יותר מרשימים ואת המועמד כמועמד מרשים יותר.
  5. קורות החיים חייבים להיות כתובים בצורה אסתטית ומרווחת ואם צריך שקורות החיים יתפרשו על יותר מעמוד אחד כדי שהמגייס בכלל יוכל לקרוא אותם, אל תחששו לעשות זאת. קורות חיים לא-קריאים מונעים מהמגייסים לעבור על קורות החיים שלכם. להרחבה, איך לכתוב קורות חיים אסתטיים שמגדילים את כמות הפניות ממעסיקים ב- 40% , לחצו כאן! 
  6. הניסיון בשטח – מגייסים ומעסיקים מעדיפים אנשים שיש להם קורות חיים של יותר מעמוד אחד לפי התוצאות שהלקוחות שלי מקבלים, שלמעלה מ- 80% התחילו לעבוד בעבודה ולא סתם עבודה אלא העבודה שאותה באמת רצו לאחר 3 חודשים לכל היותר. חלקם היות מובטלים מעל שנה וחצי ואז קרה להם ה"נס".  המלצות של אנשים שקיבלו קורות חיים של יותר מעמוד אחד. 

14 תגובות על “מדוע קורות חיים של עמוד אחד פוגעים בסיכויים שלך להתקבל לעבודה?”

  1. הסיבה היא מאד פשוטה… ולא משנה מי המועמד או לאיזה תפקיד מדובר, מי שלא יודע או יכול לתמצת את קורות החיים שלו לדף אחד, כנראה בעל יכולת כתיבה, חשיבה, תכנון ותיעדוף חלשים ביותר. אני בתחום שנים. קורות חיים שכתובים כמו שצריך על פני עמוד אחד תמיד, אבל תמיד יעשו את העבודה טוב יותר מקורות חיים ארוכים ומייגעים בהם אנשים מתמקדים בתואר מלפני עשרים שנה, עבודה במשרה חלקית מלפני חמש עשרה שנה (ובתחום לא רלוונטי) או בקישקושים מבזבזי נפח אחרים. זה בכלל גם לא משנה אם אתה איש פיתוח עסקי, שיווק (!!!) או מתכנת מתחיל… אם אתה לא יודע להתמקד, תודה רבה אבל לא אצלי.

    • שלום לך,

      אני לא טועה ולא מטעה.

      יש לי חדשות בשבילך, אפילו קורות חיים של עמוד אחד אף אחד לא קורא.

      בתור אחת שעברה בחייה על מאות אלפי קורות חיים כי גייסתי מאות אנשים לחברות כאשר הייתי הד-הנטרית, הייתי עוברת על קורות חיים בין 2 שניות ל- 6 שניות. ברור שגם ב- 2 שניות לא קראתי את כל מה שכתוב אפילו אם זה היה כתוב רק על עמוד אחד. אני מאוד מיומנת בקריאת קורות חיים ועשיתי את זה במשך שנים רבות.
      לכן, צריך לדעת איך לכתוב ולתפוס את העין בזמן קצר ולגרום למגייס לקרוא את מה שאתה רוצה שהוא יקרא בקריאה ריפרופית.
      המגייס בכל מקרה יקרא קריאה ריפרופית בכמה שניות ולכן כדאי לפחות שקורות החיים שלך יהיו מקיפים יותר ומרשימים יותר.
      דרך אגב, בקורות החיים בשיטה שלי לא מתמקדים בתואר מלפני עשרים שנה, עבודה במשרה חלקית מלפני חמש עשרה שנה (ובתחום לא רלוונטי) או בקישקושים מבזבזי נפח אחרים והם עדיין יוצאים שניים-שלושה וארבעה עמודים.
      אם אין לך מה לספר לאחר שצברת ניסיון של 20 שנה, סימן שלא עשית הרבה בחייך וזה הרושם שהמגייס מקבל.

      המשך שבוע מקסים,
      נורית

  2. נורית, שבוע טוב
    ראשית, אני רוצה לפרגן לך. קורא את מאמריך, מגלה בהם עניין ורואה בהם תועלת למחפשי העבודה. שפו…
    כמה שאלות בעניין המיתוסים,
    מה זה משנה מה מקורם? אם הם מזיקים למשתמש, עדיף לא להיאחז בהם, על זה בוודאי לא נתווכח…
    האם את מנסה ליצור מיתוס חדש, שקו"ח ארוכים יותר טובים מקו"ח קצרים? "מגייסים ומעסיקים מעדיפים אנשים שיש להם קורות חיים ארוכים לפי התוצאות שהלקוחות שלי מקבלים", לפי דבריך!
    האם לא יותר חשוב שהמסר יעבור מהר?
    האם לא יותר חשוב שהמסמך יהיה מעניין?
    האם לא יותר חשוב סדר הצגת הנושאים, שלקורא יהיה מניע להמשיך לקרא? (ולא חשוב כמות הדפים)
    עד כמה זה באמת חשוב עמוד אחד או יותר, מסמך קצר או ארוך?
    אם במסמך לא היה כתוב כלום (בהקצנה כמובן) והמועמד היה מקבל טלפון מהמעסיק, זה טוב או לא טוב?
    כמותית, את כתבת יותר מסמכים על עמוד אחד או יותר מעמוד אחד?
    המסמכים שכתבת על עמוד אחד, לא עשו את העבודה עבור המועמדים?
    צריך "להתאמץ" לכתוב על יותר מעמוד אחד?
    כמה אנשים את מכירה שהקריירה שלהם נפגעה בגלל שכתבו קו"ח על עמוד אחד (שימי לב לכותרת…)
    נכון שזה מאוד מגוחך כש"אונסים" את המסמך להיות על עמוד אחד, כאילו שזה קדוש…
    ושנינו יודעים למי הכוונה

    נורית,
    אין לי ספק שאת עוסקת ב"מלאכת קודש" לעזור לאנשים למצא את מקום העבודה הבא שלהם, תבורכי על כך. לדעתי, מיותר "לאיים" על מחפשי העבודה שמסמך על עמוד אחד יפגע בקריירה שלהם.
    סה"כ, יפה. תבורכי בעשייתך

    גדי ישראלי

    • שלום גדי,

      תודה על התגובה שלך.

      קודם כל ברצוני לדייק – אני עוסקת בתחום של ניהול קריירה .

      הבעיה כיום זה שאונסים את המסמך להיות עמוד אחד בלבד למרות שאם אתה לא חייל משוחרר או סטודנט,
      אין שום סיבה שבעולם שקורות החיים שלך יהיו על עמוד אחד.

      זה קצת מגוחך שלחיילים משוחררים ולאנשים עם 5 שנות ניסיון בשוק העבודה יש קורות חיים של עמוד אחד.
      שלא לדבר על אנשים עם 20 ו- 30 שנות ניסיון… פה זה לא רק מגוחך אלא זה כבר אבסורד.

      בשיטה שלי, אפילו לסטודנטים ולבוגרי אקדמיה שבאו אליי היו קורות חיים שהתפרשו על שני עמודים.
      הפלא ופלא הם השיגו את הקריירה שהם רוצים ובזמן מאוד קצר.

      אני בוודאות יכולה לומר לך שהקריירה של אנשים נפגעה כאשר היו להם קורות חיים של עמוד אחד
      כי אף אחד לא פנה אליהם! הם פיספסו הרבה מאוד הזדמנויות קריירה.

      באו אליי הרבה בכירים לאחר שהיו להם קורות חיים של עמוד אחד ובמשך תקופה מאוד ארוכה,
      הם לא קיבלו אפילו לא פנייה אחת.
      הפלא ופלא… לאחר שהם באו אליי, קיבלו שטף של הצעות עבודה.

      לידיעתך, ישנם מקומות בעולם שאפילו לסטודנטים מקובל שיהיו להם 3 עמודים.
      זה הסטנדרט.

      מבחינתי, אם אתה לא חייל משוחרר או סטודנט, קורות חיים של עמוד אחד פשוט פוגעים בסיכויים
      שיקראו לך לריאיון עבודה ובסיכויים שלך להתקבל לעבודה.

      כמובן שישנם הרבה אלמנטים נוספים אבל אי אפשר להתייחס להכל בפוסט אחד בודד.

      שבוע טוב,
      נורית

  3. נורית

    בתגובתך את רק מוכיחה שמגייסות אולי יודעות לקרא קורות חיים ולא יודעות לכתוב קורות חיים, או ליתר דיוק, לא בהכרח שמי שיודע לקרא יודע לכתוב.
    זה "מאוד מדעי" כשאת כותבת על עצמך ומסיקה כלפי כלל האוכלוסיה.
    נכון שבתרבויות שונות, מקובל לכתוב קורות חיים המתפרסים על פני מספר עמודים
    ואם זה לא כך, בכלל לא מתייחסים אליהם.
    להזכירך,
    אנחנו בישראל, לא באוסטרליה…
    לגיטימי לחלוטין שתביעי את דעתך. חבל שאת פוגעת בעצמך כשאת מנסה להוכיח משהו לא בדרך הגיונית. כל סיני הוא בן אדם, האם כל בני האדם הם סינים?

    גדי

    • שלום גדי,

      אני אף לא טענתי שמגייסים מתחום משאבי אנוש יודעים לכתוב קורות חיים. אני אפילו לא טענתי שהם יודעים לקרוא קורות חיים.
      לא נראה לך מוזר שרק בישראל מקובל לכתוב קורות חיים בעמוד אחד?
      והסיבה לכך כמו שקראת היא פשוט טכנית – רצו לחסוך בדיו ודפים.
      העניין הוא שלא מדובר בעניין תרבותי בישראל אלא בעניין טכני לגמרי.

      חוץ מזה, מבלי קשר למה שקורה בעולם, יש לי הוכחות שהשיטה שלי עובדת. סימן שזה עובד גם בישראל. כשהלקוחות שלי מוצאים עבודה תוך חודשיים בממוצע, סימן שמה שנכון לשכירים ברחבי העולם כולו, נכון גם לישראלים השכירים.

      שבוע טוב,
      נורית

  4. נורית

    מאחר ואינני מכיר את השיטה שלך, בוודאי שלא אוכל לפסול אותה. אני מאמין לכל מילה שלך, אין לי סיבה לא להאמין לך ואת בטח לא צריכה להצטדק.
    אז בבקשה, לך ולשאר הקוראים, כמה שאלות שהתשובות אליהן יקדמו את המתעניינים
    האם יש רק שיטה אחת שעובדת?
    כל השאר פסול בעיניך?
    מדוע את פוסלת שיטות אחרות שאולי עובדות מצויין ואולי אפילו יותר טוב מהשיטה שלך ולאורך זמן יותר ארוך (בהרבה!!!) מהשיטה שלך?
    מה הטעם לבוא ולהגיד שמסמך קו"ח על עמוד אחד פוגע בקריירה?
    ועל מה את מסתמכת, שמישהיא אמרה שהסיבה היא טכנית: פקס/דיו/דפים?
    את באמת חושבת שברי דעת יתיחסו לכך ברצינות?
    את בדקת מה אורך המסמכים המקובלים בארה"ב "הקטנה"?
    את יודעת שאפילו באירופה היום מקצרים את המסמכים?
    את לא יודעת שאנחנו חיים בעולם של "אינסטנט"?
    אם השיטה שלך כל כך מוצלחת, אשמח ללמוד ממך…
    ואולי גם נלמד אחרים, אני מאוד אוהב להעביר ידע
    נורית
    אומר לך מה שהרבה גברים אומרים: האורך לא קובע
    אז אנא ממך, תביאי טיעונים ומשתנים נוספים קצת יותר מהותיים מאשר ההתיחסות ל"עמוד אחד שפוגע בקריירה"
    על כל דוגמא שתביאי שמישהו האריך את הקו"ח שלו והצליח תוך חודשיים למצא את המשרה הבאה, אביא לך לפחות עשר דוגמאות (בצניעות, המספר הרבה יותר גדול) של הצלחות הפוכות!!! קיצור מסמך וקיצור זמן מציאת תפקיד…
    סתם לדוגמא, בעזרת דף מקדים איכותי לקו"ח

    גדי ישראלי

    • סבלנות… אי אפשר לענות על כל השאלות שלך. בשביל זה אני צריכה לכתוב ספר. בתור הד-הנטרית לשעבר עבדתי על משרות כמעט מכל רחבי העולם ומה שנהוג בישראל לא נהוג בשום מקום אחר בעולם. אני לא פוסלת שיטות אחרות אם הן עובדות. לא מכירה שיטות אחרות שעובדות בישראל. אני מדברת מניסיון וזה מה שקובע. קורות חיים של עמוד אחד פשוט פוגעים בסיכויים להשיג את הקריירה שרוצים. יצא לי להתנסות בעניין הזה עם אלפי אנשים כך שגם אם תביא מקרה ספציפי אחד, זה יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. עובדתית קורות חיים של עמוד אחד, לא עובדים. אם יש אחד שזה עבד לו, זה קרה במקרה וזה לא קשור לכך שקורות החיים שלו גרועים. גם אנשים עם קורות חיים שכתובים בצורה גרועה יכולים להתקבל לעבודה רק שאם הם היו עובדים נכון, הם היו משיגים את העבודה שהם רוצים הרבה יותר מהר. טובת האנשים לנגד עיניי ומה שעובד למענם ואת זה אני מאמצת ועל זה אני ממליצה. מה שלא… אז לא.

      נורית אגמי

  5. היי נורית,
    תודה על הכתבה, בהחלט מעניין.
    הדגש שאני מעביר למועמדים הוא טיפה שונה – העדפה היא כמובן שמועמדים צעירים יותר (עד 30 לדוגמא) יסתפקו בעמוד אחד , בעיקר עקב העובדה שציינת – יש בסה"כ 2-6 שניות להרשים, ולכן צריך לבחור את הנקודות והכישורים המשמעותיים ביותר בקו"ח ואותם דווקא לציין, מאוד תלוי בסוג המשרה (למשרה אדמי' באופייה נדגיש את הפאן האדמיניסטרטיבי בקו"ח – גם אם זה היה בצבא בשלישות…)

    עם זאת, זה מאוד תלוי מועמד, מועמד שמעוניין להדגיש את הניסיון האקדמי שלו לתחום מסוים (בעיקר בתארים מתקדמים) , כן הייתי ממליץ לגלוש טיפה (לדוגמה אדם שמכוון לתחום המעבדה שייפרט של התיזה/הפרסומים וכך בקלות קו"ח יעברו את העמוד ואפילו את השני)

    ככל, צריך לשמור על איזון בקו"ח , לא כל תפקיד אזוטרי שעשית לתקופה קצרה צריך לקבל פירוט רחב… צריך לדעת מה להדגיש ובעיקר לדאוג לא לעבור את הגבול הדק ולגלוש לקו"ח של אדם "טרחן" , שלא מבחין בין עיקר לטפל כמו שנאמר פה באחת התגובות.

    כבר קיבלתי מועמד עם 15 עמודים של קורות חיים 🙂
    ומוכרח לציין שאחד הדברים היותר מעניינים בקו"ח שלו (ואולי היחידים שבהם עיינתי …) היו התחביבים שלו, ולא – הוא לא קיבל שיחת טלפון.

    תודה,
    חג שמח

  6. דוגמה יפה מאוד למיתוסים שממשיכים להתקיים הרבה אחרי שההצדקה להם עברה מן העולם.
    משעשעת במיוחד הטענה של צביקה שמתכנת שלא יכול לתמצת את קורות החיים שלו לדף אחד הוא מתכנת בעל "יכולות תכנון ותעדוף חלשים". זו טענה סבירה כמו הטענה שמתכנת שלא מבין בעיצוב גרפי הוא מתכנת גרוע.
    אני מסכים לחלוטין שמישהו עם ניסיון רב, או השכלה רחבה מאוד או שילוב שלהם, בהחלט סביר שיידרש ליותר עמוד אחד לפרט את ניסיונו והשכלתו. ייתרה על כך – מועמד שיפרט ניסיון רלוונטי בקוות החיים שלו או יציג ניסיון מגוון ועשיר, יזכה לא פעם לעדיפות על המועמד ש"הצליח" להישאר מאוד לקוני ותמציתי.
    האם עמוד אחד, בגופן קטן ושורות צפופות עדיף באיזשהו אופן על שני עמודים בגופן קריא ובריווח סביר?
    נו, באמת.

    עם זאת צריך לזכור כמה דברים:

    א. חשוב שהערך המוסף העיקרי של המועמד יובלט באופן שיקל על האיתור שלו בתוך הטקסט, ע"י שימוש נכון בכותרות, ריווחים והדגשות

    ב. רצוי מאוד להבליט את יתרונות המועמד כבר בעמוד הראשון

    ג. "קורות חיים" לא אמור לתאר את קורות החיים שלך. הם אמורים לספק למעסיקים פוטנציאלים את המידע שנדרש על-מנת להחליט שהם מעוניינים לדבר אתך. כל מה שלא תורות לקידום מטרה זו צריך להיות מושמט מקורות החיים.

    ד. בדרך להשגת הראיון צריך לעבור לא פעם שתי משוכות – את גוף הגיוס, שמוצף בקורות חיים, ולכן מתבססים סריקה מהירה וניפוי מהיר, ואת הגורם המקצועי, אליו מגיעים פחות קורות חיים. הגוף המקצועי יכול להשקיע יותר זמן בקריאת קורות החיים – בהנחה שיש מה לקרוא…

    ה. נקודה אחרונה, אבל ממש לא חביבה – יש כנראה עדין בשוק אנשים, שכמו צביקה, נדמה להם שיש הגיון בקרות חיים של עמוד אחד, ובאמת ינפו מועמדים עם קורות חיים ארוכים יותר. אני מניח שהם לא רבים, אבל זה תסריט שצריך להיות מודע אילו.

    בהצלחה!

    רן.

  7. שלום נורית,
    אני דווקא רואה הרבה היגיון בקו"ח של עמוד אחד. בתרבות האינסטנט שלנו, מסמך קצר יותר גם מזמין יותר לקרוא. כך כשהמגייסת תרפרף על העמוד היא "תתבאס" פחות וגדל הסיכוי שאת מה שבחרתי לכתוב היא תקרא ביותר תשומת לב.
    כמובן שכמו בכל פרסומת, אסור שהקיצור יביא ל"דחיסה" וחוסר אסתטיות.
    בקו"ח הנוכחי שלי אני משתמש ע"מ לספק כותרות שתופסות את העין, ומספיק תוכן לגרות שיחה בראיון. אם הקו"ח כבר הביא אותי לראיון, את התוכן אספק שם.
    האם אני טועה?

  8. שלום נורית,
    נקודה אחת חשובה שלא ציינת בכתבה – בעוד שקורות חיים יכולים להתפרש על פני מספר עמודים, חשוב שבעמוד הראשון של קורות החיים יופיעו הגורמים שימכרו, ישווקו ויעשו את הכי הרבה אימפקט עבור המועמד. כפי שציינת, אנשי משאבי אנוש ימשיכו לרפרף ולדפדף לעמודים הבאים בעיקר אם הם ימצאו את הדף הראשון כמעניין/כמתאים למשרה המדוברת.
    יום טוב,
    חן

  9. במשך תקופה מסויימת חיפשתי אנשים באירופה וקיבלתי קו"ח מכל רחבי היבשת.
    אני חייב לומר שממש התגעגעתי לפורמט הישראלי שמתמצת את הכל לכדי עמוד אחד.
    כל אחד שלח לי קו"ח של 4-5 עמודים, לרוב עם בלבולי ביצים שלא ממש עניינו אותי.
    אם יש לך מה לומר, אפשר להתפרש על 2 עמודים, אבל יותר מזה – זה פשוט מייגע.
    אני מעריך הרבה יותר מישהו שיודע להעביר את הנקודה בתמציתיות מאשר מגולל את כל סיפור חייו.

  10. הסתייגות קלה:
    אם המצב הוא שבאמת לא ניתן ל"דחוס" את הקורות חיים לעמוד אחד
    מבלי שזה יראה דחוס ולא אסתטי להדפסה
    אז ורק אז אם נבחר לעשות עמוד נוסף או חלקו עלינו להקפיד על שני כללים
    א. לציין בעמוד ראשון שיש עמוד נוסף (בתחתית העמוד או פשוט למספר את עמוד ראשון כ 1 מתוך 2)
    כיוון שרוב העוברים על הקו"ח רגילים לעמוד אחד זה הופך לכלל חשוב לידע אותם שיש שניים!
    ב. לדאוג באופן קפדני שהנכתב בעמוד השני יהיה מסוג הדברים המרכזיים והנחוצים באמת למשרה
    ושלא יקרה מצב מגוחך לדוגמא- שבעמוד הראשון יהיה כל המידע הרלוונטי ובעמוד השני איזה מידע אישי או משפט אישי, כנ"ל שלא יהיה כל המידע בעמוד אחד והכתובת והדרכים ליצירת קשר בעמוד השני
    זה עלול לגרום שקורות חיים טובים לא יזכו לפניה כי לא מצאו לכאורה את הדרך ליצירת קשר וכתובת..

    ראוי לציין זאת בכתבה
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *