איך לחפש עבודה? איך למצוא עבודה מהר ובקלות – 5 כללי הזהב

איך לחפש עבודה? איך למצוא עבודה?

איך לחפש עבודה – סיפורו של ניסים

זה לא עוד פוסט על "תחפשו בלוחות דרושים, תפעילו קשרים וכולי". לפני שניגשים בכלל לחיפוש עבודה, חייבים לעבוד נכון. אחרת, זה בזבוז אנרגיות ובלי תועלת. בפוסט תגלו מהי הדרך הכי טובה למצוא עבודה.

הפעם סיפור אמיתי של מחפש עבודה בשם ניסים (שם בדוי) שמדגים מה לא לעשות כשמחפשים עבודה, איך לחפש עבודה נכון ואיך למצוא עבודה מתאימה בקלות. איך לחפש עבודה נכון כך שבסוף גם נהיה מרוצים מאוד מהעבודה החדשה. הסיפור הזה השאיר עליי רושם חזק ובהפרש של כעשור, אני חולקת איתכם אותו וכל אחד מכם יוכל ללמוד ממנו המון. ברגע שניסים פעל לפי 5 כללי הזהב,  קרו לו "ניסים" ותוך חודש הוא התחיל לעבוד לאחר כשנה וחצי של אבטלה.

לפני הרבה שנים, הגיע אליי מועמד בשם ניסים למשרד בחברת ההשמה שבה עבדתי. הייתי אשת השמה בתחילת הדרך עם מספר חודשי ניסיון ספורים באמתחתי. ניסים הוא הנדסאי אלקטרוניקה ששירת בצה"ל שנים רבות ויצא לפרישה. בצה"ל הוא היא איש רכש בכיר. ניסים עסק ברכש טכני של ציוד אלקטרוניקה.
כאשר ניסים הגיע אליי זה מה שהוא סיפר לי: אני מחפש עבודה מזה שנה וחצי. אני פשוט לא מוצא. תראי…. זה לא שחסר לי כסף. אשתי עובדת ואני מקבל פנסיה מהצבא אבל אני כבר כבן 50 ואני פשוט משתגע בבית. את יודעת…. עבודה זה לא רק עבודה, זה גם עניין, זה מעביר לך את הזמן, זה גם ערך עצמי."
ניסים אכן צדק בכל מילה באבחנה שלו – עבודה זה לא רק פרנסה (כסף) , מעבודה נגזרים אלמנטים נוספים. בכל מקום שבו אדם פוגש אנשים, אחת השאלות הראשונות שהוא יישאל היא: במה אתה עוסק ואיפה אתה עובד? עבודה נותנת משמעות וגם תחושת ערך.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

ניסים הראה לי את קורות החיים שלו ואז שאלתי אותו – "לאן אתה שולח את קורות החיים שלך?" והוא ענה: "אני שולח לכל משרה, מרוב שאני מיואש אני שולח גם למשרה של קניין, איש רכש מתחיל…."

פה עצרתי את ניסים מלהמשיך ואמרתי לו "אין פלא שאתה לא מצליח למצוא עבודה, מהסיבה שאתה פשוט לא מכוון נכון. אם תכוון נכון, תמצא עבודה מהר. המשרות שאתה צריך לכוון אליהן ולהגיש אליהן את קורות החיים שלך, אלו משרות של קניין בכיר בתחום ההתמחות שלך שזה אלקטרוניקה. מה שיקרה אז, תקבל יותר פניות ממעסיקים ויזמינו אותך ליותר ראיונות עבודה ותקבל גם הצעת שכר שהולמת את ניסיונך וכישוריך. כאשר אתה פונה למשרות שהן לא מתאימות לך, הסיכוי שיצרו איתך קשר הוא נמוך כי גם המעסיק רואה לפי קורות החיים שהמשרה לא מתאימה לך. אפילו היה ותיקלט למשרה שלא מתאימה לך, מה שיקרה זה שאתה תרגיש מתוסכל מהעבודה וגם השכר לא יהיה מה שאתה מרגיש שמגיע לך ואז בכל מקרה אתה לא תשרוד בתפקיד שקטן עליך בכמה מידות. כאשר אתה לא מכוון נכון, אתה מקטין באופן משמעותי את הסיכויים שלך למצוא עבודה. אני הבנתי שהוא לא מצליח למצוא עבודה כי הוא לא יודע איך לחפש עבודה בצורה נכונה. ברגע שנפתור את הנושא של איך לחפש עבודה, ידעתי שניסים ימצא עבודה מהר ולא תיארתי לעצמי כמה מהר ובקלות הוא ימצא עבודה.

ניסים הוא מקרה קלאסי לאדם שיצר במו ידיו את מה שאני קוראת לו "מעגל התסכול". הוא פנה למשרות לא מתאימות, ראה שלא קוראים לו ולכן כיוון עוד יותר "נמוך" ושוב לא קראו לו כיוון יותר נמוך וכך הלאה. ניסים היה מוכן אפילו לעבוד על שכר שהוא 60% ממה שהוא קיבל בפועל.  בסופו של דבר, כל ההתפשרות הזו לא רק שלא סייעה לו אלא פגעה בו. כאשר אדם פונה למשרה שהיא זוטרה ביחס לניסיון שלו, הוא חושב לעצמו "אפילו לזה לא מזמינים אותי לראיונות עבודה, אז בטח שלא יזמינו אותי למשרת קניין בכיר ואני צריך לפנות למשרות יותר זוטרות." כאשר למעשה, ההיפך הוא הנכון. אם ניסים היה מכוון למשרות שמתאימות לו– משרות של קניין בכיר, אז הוא היה מגדיל פלאים את הסיכויים שיזמינו אותו לראיונות עבודה. היו לו יותר ראיונות עבודה ויותר הזדמנויות למצוא עבודה מהר. בסך הכל צריך לדעת איך לחפש עבודה בצורה נכונה וכל השאר כבר יקרה מעצמו.

איך לחפש ולמצוא עבודה מבלי להתפשר על שכר?

ניסים היה מוכן להתפשר בצורה ניכרת גם בשכר אך האם זה עזר לו למצוא עבודה? לא! הרבה מחפשי עבודה חושבים שאם הם יציעו את עצמם ב"זול" אז הם יגדילו את הביקוש אליהם מצד המעסיקים. מה שקורה בפועל הוא שכאשר מעסיק או חברת השמה שואלים את מחפש העבודה, מה ציפיות השכר שלו והוא נוקב בשכר שהוא מחצית ממה שמקובל, מועמד כזה מעלה לנו המון סימני שאלה. השאלה שעולה לנו לראש היא: "אם הוא כל כך טוב אז למה הוא מבקש 50% ממה שמבקשים המועמדים האחרים?". מחפש עבודה שמבקש שכר שנמוך משמעותית ממה שמקובל, מעלה לנו הרבה מאוד סימני שאלה וחששות. מה שקורה בפועל זה שהמועמד נפסל דווקא בגלל ציפיות שכר נמוכות מידי.

נניח שמחר נלך לקנות ספה בחנות רהיטים. יהיו שם 2 ספות יפות שימצאו חן בעינינו. אחת מהן תעלה פי 2 מהאחרת. אנחנו אוטומטית נניח שזו שעולה יותר גם יותר איכותית, יותר טובה- אולי יש לה עיצוב יותר יפה, ריפוד יותר טוב, חומרים יותר טובים, נוחות יותר גדולה וכו'. אנחנו נניח שהספר היותר זולה פחות טובה – פחות איכותית, חומרים פחות טובים, עשויה מחומרים פחות איכותיים וכו'. למרות, שבסופו של דבר שתיהן יוצרו באותו מקום ומאותם החומרים ואין שום הצדקה לפער המחירים. כך גם מגייסים – אנחנו מניחים שאם מועמד אחד יש לו אותו ניסיון כמו למועמד אחר אך הוא מבקש מחצית מהשכר שהשני מבקש, אז כנראה הוא לא באמת טוב כמו שהוא טוען.
ייעצתי לניסים לאילו משרות עליו לפנות בדיוק ואיזה שכר עליו לבקש עם ניסיון כמו שלו.

רוצים למצוא עבודה מתאימה מהר? להתקדם בקריירה? להרוויח יותר?  לחצו כאן!


כאשר ניסים ביקש את שווי השוק ה"נכון" לו, הוא גם נתפס בעיני מעסיקים יותר אטרקטיבי וגם הוא התחיל את המשא ומתן על שכר ברגל ימין. רוצים לגלות איך לנהל משא ומתן על שכר? לחצו כאן! 

איני טוענת שגמישות בשכר אינה דבר שמתבקש ואפילו רצוי. אך יש גמישות ויש גמישות. גמישות יותר מידי גדולה פוגמת בסיכויי מחפש העבודה כמו שגם חוסר גמישות פוגמת גם כן בסיכויים. פערים גדולים מידי נתפסים אצלנו המגייסים בתור נורת אזהרה.

המגייסים, לפעמים רוצה לבחון אם "יש עם מי לדבר". אדם שמראה חוסר גמישות בשלבי המו"מ על שכר, מעיד על עצמו שהוא אינו אדם גמיש. לעומתו, אדם שהוא גמיש יותר מידי, נתפס כאדם חסר חוט שדרה. לכן, דרך האמצע היא תמיד הדרך המומלצת – לא יותר מידי מזה ולא פחות מידי מזה. עלינו לפעול באיזון.
למצוא עבודה זה עניין של איזונים – להיות פתוחים לאופציות נוספות אך לא פתוחים מידי, להיות גמישים בשכר אך לא גמישים מידי וכו'.

מחפשים עבודה?

שידרוג בקריירה?


לא עבר חודש ימים וניסים נקלט בחברת הייטק גלובלית בתור איש רכש בכיר ועם שכר ריאלי שמשקף את השווי האמיתי שלו. מישהו מהצד יכול היה להסתכל ולחשוב שלניסים פתאום קרה נס שהוא התחיל לעבוד לאחר תקופת אבטלה מאוד ארוכה. אני לא חושבת שלניסים קרה נס. אני כן חושבת שהוא התחיל לחפש עבודה בצורה נכונה בניגוד לחיפוש העבודה שלו לפני הפגישה שלנו. ניסים שפרש מצה"ל היה להערכתי בסביבות גיל 50. המקרה שלו מראה שגם מחפשי עבודה בני 50 יכולים למצוא עבודה מהר. ובקלות. אם רק יודעים איך לחפש עבודה.

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

איך לחפש עבודה ואיך למצוא עבודה- 5 כללי זהב

  1. רשמו בתחילת חיפוש העבודה יעדים ומטרות – אני רוצה לעבוד בתפקיד X או Y ובשכר שנע בין 15K ל- 18K .
    עשו בדק בית מידי פעם רק כדי לוודא שאתם עדיין מכוונים לאותם יעדים ומטרות נכון או שלא סטיתם מהם יותר מידי.
    לכוון נכון לתפקידים המתאימים מגדיל את הסיכויים שיפנו אלינו. כאשר מכוונים לתפקיד שפחות מתאים לכישורים שלנו, אנחנו מבזבזים לעצמנו את הזמן ויוצרים לעצמנו תחושת תסכול ולמעשה נכנסים ל"מעגל של תסכול" שרק מגביר את התסכול. הימנעו מליצור את "מעגל התסכול".

  2. אמונה, אמונה ושוב אמונה – בשביל לקבל את מה שאנו רוצים, אנו קודם כל צריכים להאמין שמגיע לנו לקבל אותו. חוסר האמונה של ניסים בעצמו, הוביל להתפשרות גדולה מהצד שלו בנוגע לתפקידים ושכר שבסופו של דבר פגע בו.
  3. צריך אומץ וגבורה לדרוש את מה שאנו חושבים שמגיע לנו. אל תפחדו לדרוש את מה שאתם חושבים שמגיע לכם. כאשר תדרשו את המגיע לכם, גם יהיה לכם יותר קל להתקבל לעבודה וגם אתם תהיו יותר מרוצים. לבקש שכר ריאלי אמנם דורש סוג של אומץ. לדרוש שכר הולם זו הדרך הקלה למצוא עבודה שמתאימה לנו מהר וגם להיות מרוצים ממנה.
  4. לשמור על איזון – להיות פתוחים לאפשרויות נוספות – למשל משרה שהיא קצת יותר רחוקה מהטווח הגיאוגרפי שתכננו, אך לא משרה שנצטרך לנהוג שעה וחצי לכל כיוון. גמישים בשכר אך לא גמישים מידי, להתעקש על דברים שחשובים ויחד עם זאת גם להפגין גמישות.
  5. להבין שלא מה שהיה הוא גם מה שיהיה – זה שניסים חיפש שנה וחצי עבודה ללא תוצאות, לא אומר שהוא יצטרך לחפש עוד שנה וחצי בשביל למצוא עבודה. מה שהיה, היה. מה שהיה לא מעיד על מה שיהיה. גם אם אתם מחפשים עבודה כבר שנה, אל יאוש. אתם יכולים למצוא אותה כבר מחר בבוקר. לשמור על חשיבה חיובית.
    אין יאוש בעולם.

כאשר ניישם את 5 כללי הזהב הללו, נוכל למצוא עבודה מתאימה מהר ובקלות ובתפקיד שמציע גם שכר הולם. למעשה, הדרך הכי טובה למצוא עבודה היא להישאר נאמנים לעצמנו. להישאר נאמנים למי שאנחנו, ליכולות שלנו ולרצונות שלנו.


תגובה אחת על “איך לחפש עבודה? איך למצוא עבודה מהר ובקלות – 5 כללי הזהב”

  1. נורית שלום,
    מה שכתבת זה מאוד נכון, אבל גם מאוד נשכח ממודעות של מחפשי עבודה במיוחד אנשים מעל גיל 50.
    אני בטוח שהכתבה עוזרת להרבה אנשים, ועזרה לאחר, זה היופי של החיים.

    תודה רבה!
    מיכאל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *