12 טיפים לעבודה אפקטיבית עם חברות השמה

עצות לעבודה עם חברות השמה

הפעם אני רוצה לחלוק איתכם המועמדים ולגלות לכם איך זה ב"צד השני".
לרוב מחפשי העבודה בישראל אין מושג איך מתנהל עולם ההשמה מבפנים.
קורה שאפילו מזלזלים באנשי השמה.
לפעמים יש בכך מן הצדק.
הנה סיפור על אחת חברות ההשמה בתחום ההייטק –
מכר טוב שלי שהוא מהנדס אלקטרוניקה שעובד בהייטק קיבל פנייה מרכזת השמה מאחת מחברות ההשמה הגדולות במשק ושאלה אותו אם יש לו ניסיון ב"אנאלי". הוא כמובן היה בשוק אבל הבין שהיא מתכוונת לשאול אם יש לו ניסיון בתחום האנאלוגי.
זה אולי מבדח אבל זה גם עצוב.
תפקיד ההשמה בישראל הוא לרוב התפקיד הראשון (entry level ) שאליו נקלטים אנשים שרוצים לפתח קריירה בתחום משאבי האנוש. רוב אנשי ההשמה בישראל רואים בתחום ההשמה סוג של "תחנת מעבר" כדי לצבור ניסיון ולהתקדם הלאה בתחום ה- HR .
לא בכל מקום זה כך!

רוצים לגייס עובדים בקלות ובמהירות?  לחצו כאן! ותתחילו להרוויח




ישנם מקומות בעולם שאנשי ההשמה הם סוג של "גורואים" שעל פיהם יישק דבר. חברות ענק גלובליות מתייעצות איתם בנוגע לגיוסים ואנשי ההשמה עובדים בצמוד עם הנהלות החברה.
בחו"ל מקצוע ההשמה הוא מקצוע לחיים. זה גם מקצוע מכובד כיוון שבניגוד לישראל שלרוב הוא נתפס בתור entry level , בחו"ל מקצוע ההשמה עומד בפני עצמו וזה מקצוע לכל החיים.
גם בישראל – יש גם וגם!
רק שפה אתם צריכים לוודא שאתם פונים לאנשי השמה מהסוג המקצועי והנכון.
ישנם אנשי השמה מאוד מקצועיים שמבינים עניין וישנם כאלו שהם הרבה פחות מקצועיים. אבל למעשה זה קורה בכל תחום. בכל תחום יש אנשי מקצוע מעולים ויש כאלו שהם הרבה פחות טובים. בדיוק כמו שישנם רופאים מעולים וישנם כאלו שהם הרבה פחות טובים ובדיוק כמו שיש עורכי דין מעולים וישנם כאלו שהם הרבה פחות טובים, כך גם קורה בתחום ההשמה. ישנם בישראל הרבה מאוד אנשי מקצוע מעולים לצד כאלו שהם הרבה פחות טובים.
אז למה יצא לאנשי ההשמה שם לא כל כך טוב?
התשובה היא מאוד פשוטה. כשאתה מדבר עם רופא, הרופא מדבר את השפה המקצועית שלו. זו שפה מקצועית ותחום ידע שכנראה הלקוח שבמקרה הזה הוא המטופל, מבין הרבה פחות מהרופא. לעומת זאת, כאשר אתה משוחח עם איש / אשת השמה , הם צריכים לשחות בתחום המקצועי שלך ולהבין בדיוק מה אתה עושה. איש ההשמה צריך לדבר את השפה שלך. לכן, קל למועמדים "לגלות" אנשי השמה שהם לא מקצועיים בניגוד לתחומים מקצועיים אחרים.

הצלחה של כל חברה תלויה בכח האדם שלה!

בחברות השמה זה אפילו תקף שבעתיים. כח אדם מקצועי עושה את ההבדל מבחינת השירות שמקבל הארגון המגייס מצד אחד וגם המועמדים מן הצד השני וקובע את הצלחתה של חברת ההשמה.
ברשת אגמי, בתפיסה שלנו, גם המועמדים הם לקוחות למרות שאין הם לקוחות שמשלמים על שירותי ההשמה שהם מקבלים מאיתנו. למעשה, אנו פועלים כל הזמן לממש את החזון החברתי שלנו שדוגל בלעזור לאנשים ולכן אנחנו מספקים תוכן עם ערך מאוד גבוה, הדרכות חינמיות ועוד….

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

חברות השמה – איך לבחור עם מי לעבוד?

כאשר חברת השמה עושה עבודה טובה, המועמד יפיק מכך תועלת אדירה והסיכויים שלו להתקבל יעלו בצורה משמעותית.
לעומת זאת, חברת השמה שעושה עבודה לא טובה, תפגע הסיכויים שלך המועמד להתקבל לעבודה.
אנחנו, ברשת אגמי, מאוד מקפידים על מקצועיות כח האדם שלנו. אנשי ההשמה המקצוענים שלנו נותנים ליווי למועמדים שבתהליך הגיוס. זכור לי מקרה שמועמד בכיר ביקש מאיתנו לבדוק מה קורה עם המועמדות שלו באיזושהי חברת הייטק גלובלית אך לצערנו לא יכולנו לסייע לו כיוון שהוא הגיע דרך חברת השמה אחרת. אותו מועמד פנה אלינו כי הוא כנראה לא קיבל ייצוג מחברת ההשמה ששלחה אותו בפועל. במקרה הזה, הוא ניזוק כי הוא לא מקבל ייצוג הולם שיעזור לו לעבור את תהליך הגיוס בשלום.
לצערי, המקרה הזה חוזר על עצמו לעתים קרובות. לפני מספר שנים (לפני שהקמתי את חברת ההשמה רשת אגמי), חברה שלי התחילה תהליך עם אחת מחברות ההשמה להייטק הגדולות במשק ושלחו אותה למקום עבודה מסוים. לאחר זמן מה היא התקשרה בשביל להתעדכן מולם על התהליך ולבדוק מה קורה ואם יהיה המשך. התשובה שהיא קיבלה מאותה חברת השמה המתמחה בהשמה להייטק היתה: אנחנו לא מעדכנים את המועמדים בנוגע להתקדמות תהליך הגיוס.
איש השמה מקצועי, יכול לתת לו הרבה מאוד מידע על החברה, על התפקיד, לתת לו מידע על שלבי הגיוס השונים, לדחוף את המועמדות שלו מול החברה המגייסת , לסייע במשא ומתן על התנאים והשכר ולעזור לו להתקבל למשרה.
ישנם מועמדים שלא מבינים שאת שירותי ההשמה שהם מקבלים לגמרי בחינם, המעסיק משלם עליהם כסף. לכן, עדיף למועמד שגם ככה מקבל שירותי השמה בחינם להיעזר בחברת השמה עם כוח אדם מקצועי מכיוון שכך המועמד מפיק תועלת הרבה יותר גבוהה משירות ההשמה ומגדיל משמעותית את הסיכויים שלו להתקבל לעבודה.
איש השמה טוב ידחוף את המועמדות שלך וילווה אותך בכל השלבים של תהליך הגיוס.

גודל הוא ממש לא ערובה לשירות טוב. ישנן חברות השמה גדולות שנותנות שירות ממש גרוע למחפשי עבודה. אל תתפתו רק לגודל כי בסופו של דבר מה שישפיע על הסיכויים שלכם להתקבל למקום עבודה חדש הוא השירות שאתם תקבלו.
בנוסף, יכולה להיות חברת בוטיק קטנה שיש לה משרה בלעדית שדווקא מאוד מתאימה לכם ואם לא תשלחו אליה את קורת החיים שלכם, פיספסתם משרה מעולה.
שילחו את קורות החיים שלכם היכן שאתם רואים / מוצאים הזדמנויות מעניינות עבורכם.

האם עדיף שאת קורות החיים שלכם ישלח חברות השמה?

גם פה התשובה מאוד תלויה במקצועיות של האנשים הפועלים בחברת ההשמה.
אם אנשי ההשמה הם מקצועיים, התועלת שתפיקו מהם בתהליך הגיוס היא מאוד גבוהה. התועלת עשויה להיות כל כך גבוהה שאפילו עדיף שחברת השמה תפנה את קורות החיים שלכם ולא חבר שלכם שעובד בארגון שמגייס.
כאשר אנשי ההשמה הם מקצועיים, עדיף שהם יפנו אתכם מאשר שתפנו ישירות. גם מבחינת המעסיק הרבה יותר נוח לו לנהל את המו"מ דרך גורם שלישי שיכול להעביר מסרים.

כיצד לפעול מול חברות השמה?

כאשר פונים אליכם מחברות השמה, סימן שיש להן משרות מתאימות להציע לכם. כשחברות השמה טובות ישלחו אתכם לארגונים, יש סיכוי טוב שייצא לכם מזה ראיון עבודה לפחות ואולי אפילו תתקבלו.
חברות השמה – הנה כללי "עשה" ו"אל תעשה":

  1. בחרו לעבוד עם חברות השמה שנותנות שירות טוב ורואות בכם לקוחות. חברת ההשמה צריכה להיבחן על פי טיב השירות שהיא מספקת לכם והיכולת שלה לדחוף את המועמדות שלכם.
  2. כדי שיפנו אליך מחברות השמה, על קורות החיים שלך להיות כתובים בצורה ברורה.  לחץ כאן בשביל לקבל את 9 הטיפים למגנוט מעסיקים וחברות השמה בעזרת קורות חיים. 
  3. כאשר מתקשרים אליכם מחברות השמה, שוחחו רק במידה ואתם פנויים לשוחח. במידה וזה לא זמן נוח, הבהירו את זה לאיש ההשמה בתחילת השיחה וקיבעו איתו מועד מאוחר יותר שיהיה לכם נוח לשוחח. כדאי שגם לכם יהיו את פרטי הקשר של איש/ת ההשמה כך שגם אתה תוכל לחזור לאיש/ת ההשמה במידה ולא חוזרים אליכם ובכלל כדי להתעדכן מולו בתהליך, לקבל מידע וכולי. כדי לעבור את הראיון הטלפוני בקלות, הרשם עכשיו לקורס החינמי שלנו. 
  4. כשמתקשרים אליכם מחברות השמה בשום פנים ואופן אל תעברו לשיחה ממתינה, בדיוק כמו שאם הייתם בריאיון פרונטאלי בארגון מסוים לא הייתם עונים לשיחה באמצע הראיון.
  5. במידה ואינכם מעוניינים במשרה מסוימת, עדכנו שאינכם מעוניינים ואל תתחמקו ו/או תתעלמו מטלפונים או מיילים של אנשי ההשמה.
  6. ישנן חברות שהן גם חברות השמה וגם חברות כוח אדם. אם אינכם מעוניינים לעבוד בפורמט של כ"א או outsourcing, וודאו זאת כבר בתחילת השיחה אם מדובר בהעסקה ישירה.
  7. בתחילת חיפוש העבודה שלך, מומלץ לפנות לחברת השמה. אם קורות החיים שלכם הגיעו אל הארגונים שמגייסים, אז חברת ההשמה לא יכולות לייצג אתכם בתהליך הגיוס.
  8. תעודת זהות – אין צורך בדרך כלל לציין את מספר תעודת הזהות שלכם בקורות החיים. למרות זאת, כאשר חברת ההשמה מבקשת את מספר תעודת הזהות, שתפו פעולה.
  9. שילחו את קורות החיים שלכם היכן שאתם מוצאים הזדמנויות מעניינות וכמובן העדיפו חברות השמה עם שירות טוב.
  10. ענו על השאלות כגון מהן ציפיות השכר שלך כדי שחברת ההשמה תוכל להציע לכם משרות בטווח השכר הרצוי לכם.
  11. בקשו לקבל מידע על הארגון, התפקיד ותהליך הגיוס באותו ארגון כך שתדעו מה השלבים.
  12. עדכנו את חברות ההשמה על ההתקדמות שלכם בתהליך וגם אם מצאתם עבודה במקום אחר ואתם רוצים להסיר מועמדות, גם אז עדכנו את חברות ההשמה.שיהיה לנו בהצלחה!

3 תגובות על “12 טיפים לעבודה אפקטיבית עם חברות השמה”

  1. אני רק יכול להגיד שאשת השמה לא מקצועית דפקה לי ראיון עבודה למשרה שמאד רציתי. היא נתנה לי מידע לא נכון על המקום ובכך הכשילה אותי לגמרי בראיון.

    • שלום עדו,
      אז להבא, במידה ותוכל, תבחר לעבוד עם אשת השמה מקצועית.
      היא תוכל לסייע לך רבות.
      שיהיה בהצלחה!
      נורית

  2. שלום נורית,

    האם נכונה השמועה שלחברות השמה ומעסיקים קיימת רשימה שחורה משלהן – של מועמדים?

    ואם היא אכן קיימת (זה דבר הרסני)- האם יש עליה שליטה ובקרה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *