מחפש עבודה? גלה איך להפוך את חיפוש העבודה ליעיל וקל

להיות מחפש עבודה – כיצד להפוך את חיפוש העבודה ליעיל וקל? | רשת אגמי

אני רוצה הפעם לחלוק איתכם את סיפור חיפוש העבודה של שלושה אנשים שונים. שלושתם מחפשי עבודה ולכל אחד סיפור ייחודי, שונה ושממנו אפשר ללמוד הרבה דברים. כל מחפש עבודה מגיע מתחום אחר – אחד הוא מהנדס מכונות, השני הוא עורך דין והשלישי רואה חשבון. לכל אחד ממחפשי העבודה יש סיפור אחר שאפשר להזדהות איתו. דניאל – מחפש עבודה שמאוד רצה את העבודה שאליה הוא התראיין וקיבל תשובה שלילית. עידן – מחפש עבודה כבר מעל ולמרות שהוא מתראיין כל שבוע ולא כל כך מבין מה לא בסדר. ירון – מחפש עבודה מזה כשלוש שנים ולא מצליח למצוא עבודה בתחום עיסוקו.

לקבל דחייה אחרי ראיון עבודה ולהישאר בחיים

במקרה של דניאל – דניאל מחפש עבודה בתחום הנדסת המכונות. את דניאל הפנינו לחברת הייטק לתפקיד של מהנדס תכן מכני. הוא ניגש לראיון עבודה באותה חברת הייטק מבטיחה. מדובר בעבודה אצל יזם סדרתי עם הרבה הצלחות ואקזיטים מאחוריו. דניאל מאוד רצה לעבוד באותה חברה ומאוד רצה את התפקיד. דניאל ממש התאכזב ורצה לדעת למה הוא לא קיבל את התפקיד. הסברתי לדניאל שיש הרבה מאוד סיבות מדוע קורה שמועמד לא מקבל את התפקיד. מועמד שקיבל תשובה שלילית, אין זה מעיד על טיבו של המועמד. לפעמים דווקא מועמדים טובים יותר מהבחינה המקצועית, מקבלים תשובה שלילית כי המגייסים חושבים שהם אובר-קוואליפייד. במילים אחרות, המגייסים דווקא חושבים שהתפקיד קטן עליהם. אז נכון שלקבל תשובה שלילית זה אף פעם לא נעים וזה יכול לפגוע באגו. העניין הוא שאנחנו לרוב לא יכולים לדעת מהי סיבת הדחייה ולכן אין סיבה לבכות על הזדמנות עבודה שלא בטוח שהיתה מיטיבה איתנו.

רוצים למצוא עבודה מתאימה מהר? להתקדם בקריירה? להרוויח יותר?  לחצו כאן!




לפעמים, זה גם עניין של כימיה. מגייס מעדיף מועמד מסוים כי יש לו את העניין שנקרא כימיה ואת זה לא ניתן להסביר במילים מדוע יש לנו כימיה עם אדם מסוים ועם אחר לו. כימיה מאוד חשובה כאשר מדובר בעבודה בצמידות ויש אינטראקציה על בסיס יומיומי.
כמו שכשאנשים יוצאים לדייט, הם יבחרו להמשיך לצאת עם מי שיש להם כימיה. זה אומר שיש להם חיבור ברמה האישיותית. לעומת זאת, אנשים שפגשו במסגרת דייטים, אנשים שלא היתה להם כימיה איתם, אין זה מעיד דבר על הנפשות הפועלות. כאשר אדם מחפש עבודה, הוא צריך להבין שיש פקטורים שאינם בשליטתו.

לפעמים זה עניין של פוליטיקה ארגונית – יש בוס לא מנוסה והוא עשוי להעדיף אנשים פחות מנוסים ממנו. לפעמים הבוס דווקא עשוי לבחור במישהו שישלים לו את הפער. זה תלוי ברמת הביטחון שלו בתפקיד שלו. מחפש עבודה אף פעם לא יהיה מודע לכל השיקולים מאחורי הקלעים.

לסיכום: להיות מחפש עבודה זה לא תהליך פשוט. השאלה היא האם יש טעם לרצות ל"התחתן" עם ארגון שלא מעוניין בשירותנו? ברור שלא!
חשוב לזכור: מחפש העבודה שמתקבל לתפקיד, הוא מי שהכי מתאים לתפקיד.
לאו דווקא מי שהכי טוב, מי שהכי מוכשר, מי שהכי מנוסה, מי שהכי חכם.
מאוד חשוב לשמור על חשיבה חיובית כי חשיבה חיובית הופכת את חיפוש העבודה לקל וקצר.
רוצים לדעת איך לתכנת את התת מודע לחשיבה חיובית כדרך חיים? לחצו כאן! 

מחפש עבודה שהתראיין מעל 50 פעמים

המקרה של עידן – יצא לי לשוחח עם עידן והוא סיפר לי שהוא מחפש עבודה מעל שנה. הוא אמר לי שיש לו בעיה עם קורות החיים וביקש את עזרתי. הסכמתי לעזור לו למרות שאני כבר הרבה זמן לא עוסקת בשדרוג קורות חיים והכנה לראיונות עבודה. הוא הציע לי את שירותיו בתחום אחר והסכמתי לברטר. הבעיה שלו לטענתו זה שאין לו מספיק ראיונות עבודה. שאלתי אותו – כמה ראיונות עבודה היו לך עד כה? הוא אמר לי שיש לו ראיון אחד בשבוע מאז שהוא התחיל לחפש עבודה. זאת אומרת, שבמהלך יותר משנה, יש לו ראיון עבודה אחד בשבוע ובסה"כ היו לו יותר מ- 50 ראיונות עבודה.
אז אנחנו כבר מבינים שהבעיה היא לא בקורות החיים או ביכולת שלו להשיג הזדמנויות. הבעיה שלו, היא שהוא מאיזושהי סיבה לא מצליח לעבור ראיונות בצורה טובה ומשכנעת. אז נכון שכפי שהבנו מהמקרה של דניאל שזה לא תמיד קשור אלינו. במקרה הזה של עידן, היו לו מעל 50 ראיונות ולא להתקבל לאף אחד מאותן הזדמנויות, מעיד על זה שיש שם משהו שלא עובר – שפת גוף, מסר לא מתאים, "תדר" – יכול להיות שהוא לא מאמין כבר שהוא יכול להתקבל ושהוא גם משדר את זה, יכול להיות שהוא מדוכא ושהוא משדר את זה בראיונות העבודה. מומלץ ביותר לכל מי שמתראיין לקרוא את הפוסט – הכנה לריאיון עבודה – טיפים שלא תמצאו במקום אחר, לקריאה לחצו כאן 

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

אני אחדד את הדברים על ידי דוגמא. היה פעם מנהל פיתוח שרצה לאייש תפקיד הנדסי. לאחר שהוא ראיין מספר מועמדים, ביקשנו ממנו פידבק לגביהם. אני לא אשכח בחיים מה שהוא אמר לי על מועמד אחד ספציפי שממש התאים לתפקיד ברמה הטכנית. אותו מנהל פיתוח אמר לי שהמועמד בדיכאון ולכן הוא לא יקלוט אותו לעבודה. ראיון עבודה, זה לא רק מה אנחנו אומרים ואיך אנחנו אומרים אלא זה גם ה"תדר" שבו נאמרים הדברים. ה"תדר" מתייחס לעוצמה, לביטחון, לנחישות, לחיות ולאנרגטיות שאנחנו משדרים. תחשבו על ה"תדר" ועל העוצמה שמרטין לותר קינג כאשר הוא נאם את הנאום המפורסם שלו – I have a dream . העוצמה עוברת בין המילים וגם מי שלא מבין מילה באנגלית, חש אותה.

לסיכום: כאשר מחפשים עבודה חשוב לזכור שראיון עבודה זה לא מה אומרים ואיך אומרים אלא ה"תדר" שבו הדברים נאמרים. העצה שלי לכל מחפש עבודה, היא לבדוק את ה"תדר" ולחזק אותו. מישהו כבר אמר שלחפש עבודה זו עבודה, אז אם אדם מחפש עבודה, עדיף לפעול באופן נכון ויעיל ולא להמשיך לעשות את אותם דברים שלא מניבים תוצאות. זה נכון לכל תחום בחיים ולאו דווקא כאשר מחפשים עבודה.

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

אתה ≠ העבודה שלך

המקרה של ירון – בהשכלתו הוא רואה חשבון ויש לו גם ניסיון בתחום ראיית החשבון. ירון מחפש עבודה מזה זמן רב, מעל 3 שנים כבר עבודה במקצוע של רואה חשבון. במהלך אותן שנים, הוא מילצר ועבד בעסק המשפחתי הקטן.
ירון גם חלק איתי שהוא לא ממש אוהב את המקצוע שלו. לכן, הוא מעדיף עבודות בתחומים אחרים, הוא מעדיף לעבוד בתחום של ייעוץ עסקי, ניתוח כלכלי ולא בתחום ראיית החשבון. ירון סיפר לי שהוא מרגיש כישלון. ירון לא כל כך הצליח בתחום ראיית החשבון כי אי אפשר להצליח בעבודה שלא אוהבים. איך אפשר לעסוק 8 שעות ביום לפחות במשהו שלא אוהבים? מאיפה אפשר להביא אנרגיות? שלא לדבר על להצליח ממש. קשה להתמיד בנוכחות, השקעה ואנרגיות כאשר זה המצב. למעשה, זה פשוט בלתי אפשרי. שלא לדבר על בזבוז האנרגיה שהולך על חיפוש עבודה לא מתאים. אני גם חושבת כששונאים את העבודה, התת-מודע יעשה הכל בשביל שנגשים באמת את מה שאנחנו רוצים. יש לנו את הנוסחה שהוכחה מדעית לשפת גוף מנצחת בראיון עבודה, לצפייה בסרטון הדגמה, לחצו כאן! 

לסיכום: אם כבר להיות מחפש עבודה, אז חשוב להשקיע את האנרגיות במקומות הנכונים. כאשר נשקיע את האנרגיות במקומות הנכונים, הסיכויים שלנו להצליח, הרבה יותר גבוהים.
לא מומלץ לחפש עבודה בתחום שלא אוהבים כי אז ה"תדר" של האנשים שעובדים במה שהם לא אוהבים הוא פחות חזק מאלו שיש להם Passion לתחום. מחפש עבודה ימצא עבודה הרבה יותר מהר ויצליח יותר בארגון ובתפקיד שבו הלב שלו נמצא.

מסקנות מהסיפורים של מחפשי העבודה שלנו

  1. לא לקחת ללב תשובות שליליות. להבין שזה חלק מהתהליך והמטרה היא למצוא מקום אחד טוב שיהיה מרוצה מאיתנו ואנו ממנו.
  2. מחפש עבודה צריך לעשות מידי פעם בדק בית. לאתר שורש הבעיה האמיתי ורק אז לתקן.
  3. בשביל להצליח בתהליך חיפוש העבודה, על מחפש העבודה לחפש עבודה בתחום עיסוק שיש לו אליו Passion .
  4. מעסיקים מרגישים את ה"תדר" שלנו. כדאי למחפש עבודה להבין מה מלהיב אותו וגם לבוא עם אנרגיות לראיון העבודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *