מה ללבוש לראיון עבודה – 9 טיפים לאיך להתלבש לראיון עבודה

מה ללבוש לראיון עבודה מה לובשים לראיון עבודה איך להתלבש לראיון עבודה

מה ללבוש לראיון עבודה? – על חשיבות העניין

כידוע, הלבוש שלנו משפיע על הרושם הראשוני שנשאיר על המראיין. הלבוש אולי לא באמת עושה את האדם אבל הוא כן משפיע על סיכויינו להתקבל לעבודה בעקבות רושם ראשוני שנשאיר בראיון עבודה. לפי מחקרים, לוקח למראיין 2 שניות לגבש רושם. רושם ראשוני בראיון עבודה, אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני.
האם כדאי ללבוש לראיון עבודה את הלבוש הרגיל שלנו? או שאולי עלינו להשקיע יותר?
האם כדאי ללבוש לראיון עבודה לבוש שאנחנו לא כל כך רגילים אליו אבל יותר מהודר מהרגיל שלנו?
איזה צבע של בגדים כדאי ללבוש לראיון עבודה? האם כדאי ללבוש לראיון עבודה צבעים ניטרליים כמו שחור, לבן, כחול כהה ואפור?
או שאולי דווקא כדאי לנו ללבוש לראיון העבודה צבעים שיבלטו ויתפסו את תשומת ליבו של המראיין?
כמה תשומת לב אנחנו רוצים למשוך? האם יותר מידי תשומת לב זה דבר טוב?

רוצה למצוא עבודה מתאימה מהר?

להתקדם בקריירה ולהרוויח יותר?

קבל קורס חינמי

מה ללבוש לראיון עבודה? 9 הטיפים

  1. התלבשו כפי שמקובל להתלבש לאותו תפקיד –
    אם הזמינו אותי לתפקיד של פקיד בנק, אני אתלבש כבר כמו פקיד בנק (לפי קוד הלבוש של התפקיד / הארגון). התפקיד דורש לבוש מחויט אך הארגון יכול לדרוש קוד לבוש ספציפי בתוך המחויט. למשל, בבנק הפועלים יש קוד לבוש ברור. גם לעורכי דין למשל יש קוד לבוש מאוד ברור.
  2. רוצים למצוא עבודה מתאימה מהר? להתקדם בקריירה? להרוויח יותר?  לחצו כאן!



  3. בידקו באינטרנט איך מקובל להתלבש באותה חברה – זה ידוע שמראיינים לא חפים מהטיות ואוהבים לקבל לעבודה מישהו שדומה להם ומזכיר להם את עצמם – אם במראה החיצוני ואם בלבוש!. אז השתדלו להתלבש דווקא בצורה שמשתלבת בנוף של אותו ארגון. כיום קל לבדוק איך נהוג להתלבש בחברה מסוימת – אפשר להריץ את שמה בגוגל ולמצוא תמונות של העובדים.
    חברת הייטק מצליחה, רצתה לגייס באמצעותנו מועמד/ת לתפקיד רכש. נשלח מועמד שעמד בדרישות התפקיד. לאחר שהוא התראיין אצל מנהלת הגיוס בחברה, התקשרנו אליה על מנת לקבל ממנה פידבק. נאמר לנו שהיא לא יכולה לקבל אותו לעבודה בגלל איך שהמועמד התלבש לראיון העבודה. הוא הגיע לראיון עבודה עם מכנס שמגיע עד החזה. הוא הפסיד את העבודה בגלל המכנסיים שלו. זה לא שבזכות הלבוש ה"נכון" נתקבל לתפקיד. עם לבוש "נכון" יהיה לנו סיכוי להתמודד על התפקיד ועם הלבוש ה"לא-נכון", ניפסל על הסף. חשוב להתאים את הלבוש לסביבת העבודה.
  4. הימנעו מתכשיטים ואביזרים שאינכם רגילים אליהם – תכשיטים כגון טבעות ושרשראות שלא רגילים לענוד אותן ביומיום, עשויים להפריע למהלך הראיון. לדוגמא – באמצע ראיון העבודה מתוך לחץ עשויים להתחיל לשחק עם הצמיד שעל היד או עם הטבעת או עם השרשרת. משחק עם אביזרים במהלך ראיון עבודה, משדר חוסר נינוחות של המרואיין.

    מחפשים עבודה?

    שידרוג בקריירה?


    אביזרים נוספים יכולים להיות צעיף, מטפחת, חגורה וכולי.
    אביזר מוצלח יכול להיות זה שעושה את ההבדל, זה שהופך אותנו לזכירים ומיוחדים. לעומת זאת, אביזר מאוד מוצלח שאנחנו לא רגילים אליו, דווקא יכול להיות זה שמפריע לנו.
    כדאי ללבוש לראיון עבודה אביזרים שיהיו נוחים. לא נוח, לא לובשים.
  5. בישום – ההמלצה לגברים ונשים היא לא לשים בושם חזק מידי. שובל של בושם אחריכם, עשוי לעורר דחייה אצל המראיין אם הוא לא אוהב את הריח. בחו"ל ישנם מקומות שאוסרים על העובדים לשים על עצמם בושם כי זה פוגע בסביבת העבודה. מומלץ לשים בושם עדין.
    נכון שבושם הוא לא בגד אבל הוא כן משהו שאנחנו צריכים לשקול ולהתייחס אליו כחלק אינטגרלי מהשיקולים של מה ללבוש לראיון עבודה.
  6. אל תתלבשו מהודר מידי – שוב, אתם עשויים להרגיש אי-נוחות בלבוש שאתם לא רגילים אליו. וגם, עשויים להיות "פערים" גדולים בינכם לבין המראיין ושוב אתם עשויים להרגיש אי-נוחות. אתם יכולים להתלבש "קצת יותר" ממה שאתם מתלבשים באופן רגיל ולכבד את המעמד וגם כדי שאתם תרגישו טוב יותר עם עצמכם. אם אתה רגיל ללבוש T-Shirt אז אתה יכול ללכת עם חולצת פולו. אל תשים עניבה אם אתה לא רגיל ללכת עם עניבה. חולצה מכופתרת עם צווארון מספיק רשמית במדינת ישראל לרוב התפקידים, כולל תפקידי מנכ"ל.
  7. לבוש מומלץ לגברים – לבשו לבוש שהוא "חצי מחויט".- מכנס אלגנט וחולצת פולו או מכנס ג'ינס חלק וחולצת פולו או חולצה מכופתרת עם צווארון.
  8. לבוש מומלץ לנשים – מומלץ ללבוש מכנס חלק, יכול להיות מחוייט או חצאית חלקה עד אורך הברך לפחות וחולצה נאה או חולצה מכופתרת.
  9. אילו צבעים של בגדים כדאי ללבוש לראיון עבודה?
    מצד אחד אתם רוצים להראות דומה כמה שניתן מבחינת לבוש לעובדים שכבר עובדים בארגון. מצד שני, אולי דווקא כדאי ללכת על "תבנית" הלבוש המקובלת באותו ארגון  ובמקביל להשתמש בצבעים אחרים שהם בולטים יותר או באביזרים שיעזרו לכם להתבלט. אני לא מדברת על ירוק זרחני אלא על צבעים שישאירו רושם בים הצבעים הניטרליים: כחול כהה, שחור, אפור, לבן. למשל: צבע כמו בורדו הוא צבע שבולט לטובה – הוא גם שונה שהשטנץ של ים הכחול כהה, שחור, אפור, לבן. מצד שני הוא לא צעקני.
    כמובן שחשוב שהצבע יחמיא לכם. אז אם בורדו לא מחמיא לכם, אולי צבע ירוק כהה כן יעשה את העבודה.
    העניין הוא שאם למשל בחרתם בצבע ניטרלי למכנס – לדוגמא: מכנס בצבע כחול כהה אז החולצה יכולה להיות בצבע אדום.
    אפשר לשלב צבע בולט אחד על צבע ניטרלי.
    גם אם בחרתם בצבעים הסולידיים, כדאי וניתן לתת טוויסט קטן שישאיר אתכם זכירים, זה במיוחד רלוונטי לנשים שבינינו.
    אישה יכולה לשים צעיף בצבע בולט או לדוגמא שרשרת יפה שתתפוס את העין.
  10. שיער ואיפור – סעיף זה כנראה יותר רלוונטי לנשים. אם את מתלבטת בין שיער אסוף לפזור, תלכי על האופציה שיותר נוחה לך ושאיתה השיער שלך נראה יותר מסודר. לגבי איפור – כדאי לשים איפור עדין. איפור כבד יכול להימרח ולנזול והוא לפעמים נראה מצועצע

עכשיו זה קל!

למצוא עבודה מתאימה מהר..

להתקדם בקריירה

להרוויח יותר!

התחל כאן

מה ללבוש לראיון עבודה – סיכום ההמלצות

הבגד עושה את הבנאדם. אנו רואים אדם בחליפה והוא נתפס אצלנו כמנהל בכיר או אישיות בכירה. חשוב מאוד להרגיש בנוח עם הביגוד וכדאי לנקוט בדרך האמצע. כדאי להתלבש כפי שנהוג להתלבש לתפקיד ו/או למקום העבודה, יחד עם זאת, במעמד של ראיון, כדאי להשקיע ולבלוט קצת יותר מהרגיל. רצוי שלא יהיו פערים גדולים ביניכם לבין המראיין.

אם אתם עדיין מתלבטים לגבי מה ללבוש לראיון עבודה, עדיף לנקוט במידת ההידור כי המראיינים מודעים לכך שמועמדים משקיעים יותר בלבושם ומתהדרים לכבוד המעמד של ראיון העבודה. לבוש מושקע מעיד שהשקעתם ושאתם מכבדים את המעמד. לכן, במקרה של התלבטות ובמיוחד לתפקידים בכירים עדיף ללכת על הלבוש היותר מהודר.

כאשר תגיעו לראיון העבודה עם לבוש שאיתו תרגישו נוח והולם למעמד ולארגון, תרגישו יותר טוב במהלך הראיון. לעומת זאת, לבוש לא-הולם, יטריד את מנוחתנו במהלך ראיון העבודה ויהווה מכשול בדרך לקבלת העבודה הנכספת.
אחרי שסגרנו את הנושא של מה ללבוש לראיון עבודה, אני מזמינה אתכם לקרוא את המאמר הבא בנוגע לשפת גוף משמעותית את הסיכוי שלכם להתקבל לעבודה. המאמר כולל גם סרטון וידאו שאותו תוכלו לתרגל לפני שאתם נכנסים לראיון עבודה. אתם לא תאמינו כמה שפת גוף בעלת עוצמה עושה את ההבדל וזה גם בדוק מחקרית. לחצו כאן לשפת גוף בראיון עבודה- הנוסחה המנצחת!


3 תגובות על “מה ללבוש לראיון עבודה – 9 טיפים לאיך להתלבש לראיון עבודה”

  1. אינני מסכים איתך לגבי הלבוש בהתאם לקוד הלבוש במקום העבודה.
    לדוגמא, לא נראה לי שלחברה המתעסקת בפיתוח בה קוד הלבוש מאפשר להגיע עם מכנסיים קצרים וסנדלים וכך הרוב נוהגים, ראוי להגיע לראיון כך.
    אני חושב שראוי להגיע לראיון לבושים בהופעה מכובדת ויתכן שאף ברמה אחת מעל הנוהג היומי שם.
    כמובן שלא בחליפת 3 חלקים. אבל אם לדוגמא מדובר על משרת מכירות בחברת הייטק שמותר להתלבש בה עם מכנסי גינס (ללא קרעים) חולצת פולו ונעלי ספורט, אז לראיון ראוי/רצוי להגיע עם מכנסים מחויטות וחולצה מכופתרת וכמובן בנעלי עור.

    • שלום חגי,

      בחברות בהן נהוג להגיע עם סנדלים ומכנסיים קצרים, לא הייתי ממליצה לך להגיע עם מכנסיים מחוייטות וחולצה מכופתרת.
      אני מסכימה שצריך לשמור על הופעה מכובדת ולכן במקרה הזה הייתי ממליצה להגיע בג'ינס וחולצת פולו.

      אני מכירה כמה חברות סטרט-אפ כאלו (כולל את המנכ"לים שלהם), אדם שיגיע מחוייט לראיון עבודה, לא יקבל את התפקיד.
      זה מאוד רחוק מן התרבות הארגונית שלהם.

      ממליצה לך להסתכל על התמונה שבכתבה הזו:
      http://technation.themarker.com/hitech/1.1779345

      ככה מתלבשים מנהלים בכירים בחברות הייטק גלובליות וממוסדות (מיקרוסופט,גוגל).

      שבת שלום,
      נורית

  2. נורית שלום,
    ראיתי את התמונה שצרפת לתשובה לחגי,
    ועדיין אין בכך להצדיק הופעה בגינס וטי שוט לראיון עבודה,
    כבעל ניסיון ועבודה במס' חברות אני תמיד מופיע לראיון לבוש מסודר ובקפידה
    לא בחליפה אך אם התפדיד הוא קשור לעבודה בחו"ל אני מגיע ענוב בעניבה.
    וכן, לטעמי ההופעה חשובה.
    ועדיין אתה נתון לחסדי המראיין, בכימיה שנוצרה במהלך הראיון, ובטעמו בלבושך,
    יתכן ש"קלעת" למטרה ולפעמים לא בדיוק …
    צבע החולצה, צבע המכנס, נעליים, וגרביים למי שמקפיד יותר….
    אין סוף לעצות צריך פשוט טיפת מזל ….
    ובעיקר להגיע בזמן מסודר ונקי (כך לפחות אני נוהג)
    כל השאר כבר לא תלוי רק בכמה אתה לבוש ואיך….

    בהצלחה
    ושבת שלום
    שוקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *